message
Vršimo obuke za sve sisteme iz naše ponude.

Za zakazivanje termina obuke se možete javiti unosom adrese Vaše elektronske pošte u sledeće polje:

delivery
Dostavu vršimo radnim danima

Ukoliko želite dostavu danas za sutra, molimo Vas da se javite do 13h. Za porudžbine preko 15.000RSD+PDV dostava je besplatna!

Zainteresovani ste za posao u našoj kompaniji? Vaš CV i prijavu možete poslati na : posao@falcopsc.co.rs

Automatska rampa sa sistemom video nadzora za prepoznavanja tablica

Automatska rampa sa sistemom video nadzora za prepoznavanja tablica

U prilici smo da Vam ponudimo kompletna rešenja za sisteme automatskih rampi u kombinaciji sa sistemom video nadzora sa funkcijom prepoznavanja tablica a u cilju bolje zaštite Vaših objekata i jednostavnijeg a sigurnijeg pristupa parkingu.

U ponudi imamo rampe renomiranog italijanskog proizvođača Roger Technology koje odlikuje izuzetna izdržljivost I pouzdranost. Glavna prednost ovih rampi je Brushless tehnologija - motori su pogonjeni digitalnim trofaznim motorom koji radi bez četkica, tako da pregrevanje nije moguće a produžuje se I vek trajanja. Rampe odlikuje i jako mala potrošnja energije pa se uz maksimalni učinak može postići čak 5.000 ciklusa dnevno.

Bionik Rampa Brushless

Zahvaljujući novim tehnologijama moguća je kombinacija sistema video nadzora sa funkcijom prepoznavanja tablica i automatskih rampi i na taj način se dobija potpuna i ekonomična zaštita parkinga i otvaranje rampe. Tako je bezbednost parkinga dovedena na viši nivo a samim korisnicima parkinga ponuđeno elegantno rešenje otvaranja rampe jednostavnom i automatskom autorizacijom sa unapred definisanog spiska. Dolaskom vozila ispred rampe Smart IP kamera snima registarsku oznaku vozila koje traži pristup na parking a pametna analitika odlučuje da li će podići rampu. U samu kameru ili NVR uređaj za snimanje unesu se registarske oznake vozila kojima je dozvoljen pristup, pa su tako izbegnuti skupi softveri za analitiku. Ova integracija omogućava značajnu uštedu na račun različitih pristupnih kartica, GSM modula ili daljinskih upravljača, ceo proces ulaska na parking se maksimalno pojednostavljuje (pri čemu je parking i dalje obezbeđen) i izbegava se nepotrebno zadržavanje i gužve na samom ulazu.

Ovakvim sistemom ne samo da se smanjuje mogućnost neovlašćenog ulaska vozila već se povećava i komfor u korišćenju kao i bezbednost, jer Vi ne morate ništa da uradite, sam sistem prepoznje Vaš registarski broj vozila i dozvoljava Vam da pristupite Vašem parking prostoru.
Pri napuštanju parkinga biće dovoljno približiti se rampi ili rolo vratima vozilom, i sam sistem će induktivnim petljama prepoznati prisustvo vozila i dozvoliti Vam da nesmetano napustite objekat.

Ovim sistemom moze biti opremljena veoma brza i potpuno pouzdana parking rampa kao i rolo vrata za pristup podzemnim garažama. Baterijsko napajanje rampe, omogućiće i pristup u nepredvidivim slučajevima nestanka električne energije. Evidencija svih prolazaka ili otvaranja rampi biće zabeležena u okviru uređaja za čuvanje video zapisa sa sigurnosnih kamera.

Sposobnost identifikovanja vozila na ulazima za parkiranje može pružiti velike koristi preduzećima, lokalnim vlastima i nizu drugih organizacija. Sada menadžeri u bilo kojoj oblasti mogu da poboljšaju sigurnost ulaza u škole, kancelarije i fabrike, na primer, ili da primene naplatu parkinga, i još mnogo toga.

U prošlosti je automatsko prepoznavanje registarske tablice (ANPR - Automatic Number Plate Recognition) bilo skupo i nepouzdano. Greške su bile uobičajene i raspoloživi hardver nije mogao pouzdano da čita svaku registarsku tablicu, pa nije mogao da funkcioniše bez ljudske potvrde. Pored toga, područja sa slabom osvetljenošću, kosi vidikovci i nestandardni znakovi uzrokovali su probleme u otkrivanju i hvatanju tablica.

Današnje ANPR kamere, napravljene sa algoritmima za duboko učenje i GPU procesorima, izuzetno su precizne - više nego dovoljne za prevazilaženje prethodnih izazova.

Hikvision ANPR sistemi „uče“ informacije o registarskim tablicama unutar scene, prepoznajući mnogo veći broj automobilskih tablica i sa mnogo većom efikasnošću od konvencionalnih ANPR sistema. Takođe više ne zahtevaju česta podešavanja položaja kamere.